ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din capitală a fost reținut de CNA după ce a pretins 6000 de euro de la un antreprenor

12:25 | 04.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Un bărbat din capitală a intrat în vizorul Centrului Național Anticorupție, după ce a fost denunțat că ar fi pretins mită în valoare de 6000 de euro de la un antreprenor, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, bărbatul ar fi cerut banii pe motiv că ar putea influența ofițeri din cadrul Serviciului Protecție Internă şi Anticorupție al MAI şi i-ar putea determina să grăbească documentarea unui caz de corupție.

În procesul de acumulare a probelor, inclusiv a unor înregistrări audio, s-a constatat că agentul economic i-ar fi transmis bărbatului suma de 6000 de euro în două tranșe a câte 3000 de euro fiecare. Miercuri, ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliul, biroul de serviciu şi în automobilul bărbatului, după care l-au reținut pentru 72 de ore. În timpul perchezițiilor au fost ridicate 8000 de euro şi 60 000 de lei, proveniența cărora urmează să fie stabilită. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la șase ani de închisoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!