ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat Convenția OIM privind serviciile de sănătate ocupațională

12:32 | 04.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Deputații au ratificat astăzi Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind serviciile de sănătate ocupațională, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, prin ratificarea Convenției, fiecare stat recunoaște relevanța standardelor internaționale în domeniul serviciilor de sănătate ocupațională şi îşi asumă obligația de a formula, implementa şi revizui periodic o politică naţională coerentă în această direcţie.

Convenţia OIM obligă statele membre să dezvolte treptat serviciile de sănătate ocupaţională pentru toţi lucrătorii, atât pentru cei angajaţi în sectorul privat, cât şi pentru cei angajaţi în sectorul public, în toate ramurile economiei naționale.

Importanţa Convenţiei rezidă în mecanismul de identificare şi evaluare a riscurilor pentru sănătate la locul de muncă; supraveghere a factorilor din mediul de muncă, care ar putea afecta sănătatea salariaţilor; participare la dezvoltarea programelor de îmbunătăţire a practicilor şi schimbul de informaţii în domeniu; supraveghere a sănătăţii salariaţilor.

img21001672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!