ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul interimar poate numi sau propune persoane în funcții de conducere, dar nu miniștri

14:17 | 04.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Magistrații Curții Constituționale au admis că un Guvern interimar poate numi ori propune persoane în funcții de demnitate publică, dar în alte funcții decât cea de ministru, transmite MOLDPRES.

Magistrații Curții Constituționale au examinat astăzi sesizarea depusă de către președintele Maia Sandu în care contestă unele prevederi din Legea cu privire la Guvern, care reglementează atribuțiile Executivului interimar. Curtea Constituțională a hotărât să admită parțial sesizarea depusă de către șeful statului.

”Curtea Constituțională a decis că un Guvern în exercițiu poate propune pentru numire alte persoane în funcții de demnitate publică, altele funcții decât cea de ministru, pe un termen determinat. Se recunosc constituționale prevederile ce țin de interzicerea Guvernului de a putea elibera din funcție persoanele cu demnitate publică de către un Guvern în exercițiu”, a declarat Domnica Manole.

img21001677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!