ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În UE nu vor mai exista discrepanțe salariale între femei și bărbați

17:46 | 04.03.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 4 mar. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a prezentat astăzi o propunere privind transparența salarială, menită să asigure faptul că femeile și bărbații din UE primesc salarii egale pentru o muncă egală, transmite MOLDPRES

Un comunicat de presă al Comisiei Europene anunță că președintele comisiei, Ursula von Lynden, a prezentat un proiect de lege prin care stabilește măsuri de asigurare a transparenței salariale precum și obligații de raportare a diferenței de remunerare dintre femei și bărbați pentru întreprinderile mari.

Angajatorilor nu li se va permite să le solicite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă istoricul salarial și, la cererea angajaților, vor trebui să furnizeze date anonimizate referitoare la remunerații. Angajații vor avea, de asemenea, dreptul la despăgubiri pentru discriminarea salarială.

"Munca egală merită o remunerație egală. Iar pentru a asigura o remunerație egală, este nevoie de transparență. Femeile trebuie să știe dacă angajatorii le tratează în mod echitabil, iar atunci când nu este cazul, ele trebuie să aibă puterea să se lupte și să obțină ceea ce merită", a declarat înaltul oficial European.

Propunerea va fi transmisă Parlamentului European și Consiliului pentru a fi aprobată. După adoptare, statele membre ale Uniunii Europene vor avea la dispoziție doi ani pentru a transpune directiva în legislația națională și pentru a transmite Comisiei textele legislative relevante. După opt ani de la implementare Comisia va efectua o evaluare a acestei directive.

foto simbol

img21001683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!