ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O tânără interpretă din Moldova a obținut Marele Premiu la un festival-concurs din România

17:42 | 04.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Tânăra interpretă de muzică ușoară și populară Irina Revenco, elevă la Colegiul pedagogic de muzică din Bălți, laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale, a obținut trofeul Festivalului-concurs ”Minimegastar”, care s-a desfășurat zilele acestea online, fiind organizat de către Radio România Internațional, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorului festivalului, Marian Stere, acesta se află la prima ediție după 20 de ani de pauză. Concursul s-a desfășurat pe diferite categorii de vârstă - de la 4 până la 18 ani+, la două secțiuni: creație și interpretare. Irina Revenco a obținut Marele Premiu la secțiunea interpretare, categoria de vârstă 15-16 ani.

Irina Revenco s-a născut la 9 martie 2004, în orașul Bălți. Potrivit producătorului Eugenia Ursu, președintele Asociației "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, Irinei Revenco i-a plăcut muzica din fragedă copilărie și o studiază până în prezent (vocal, pian și chitară). Participă în concursuri, spectacole, care-i satisfac dorința și pasiunea. Irina cântă muzică populara și ușoară, blues, jazz și rock.

În prezent, este elevă în anul V la Școala de arte "Ciprian Porumbescu" din Bălți, elevă la Colegiul pedagogic de muzică din Bălți, specialitatea canto popular, clasa profesorului Grigore Onoico. Este vocalistă la Studioul vocal "Premium” de la Casa de Cultură "Flacăra" din municipiul Bălti. Timp patru ani, este solistă a trupei "Rain Catchers" din Bălți, conducător artistic - Igor Tcaci. Împreună cu această trupă, a participat la Festivalul-concurs online din Anglia "Muzic box", unde s-a plasat pe locul 1, iar în 2020 a luat Premiul Mare la Concursul International de Artă "Constelația talentelor" din Chișinău.

În 2019 Irina Revenco a obținut Marele Premiu la Festivalul-concurs din Ialta  "Звездный путь" și Concursul  International de Artă "Sea Perlis" din Israel, secțiunea pop internațional. În 2020, a luat premiul I la concursul din Federația Rusă "Звездочки Адыгеи", secțiunea vocal, și Marele Premiu la secțiunea piese din creația lui Filip Kirkorov. Anul 2020 îi mai aduce premiul I la Concursul Internațional muzical "Pearls" din Odessa, Ucraina, Marele Premiu la Concursul Internațional "Diserio Nadii" din Ucraina, trofeul magic și diploma de excelență la Concursul din Hunedoara, România "Fii star în țara ta", premiul I la Concursul International "The World Hits" din Lituania ș.a. În 2021, Irina Revenco a obținut premiul I la Concursul online ”Golden Talents” din orașul Madrid, Spania.

img21001684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!