ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Copii cu nevoi speciale au primit ajutoare de la UNICEF pentru lupta cu COVID-19

18:10 | 04.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Copii cu deficiențe de auz și cerințe educaționale speciale, precum şi personalul Serviciilor de asistență psihopedagogică din 35 de raioane şi UTA Găgăuzia vor beneficia de o donație din partea Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) sub formă de materiale de protecție și igienă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC), este vorba despre 10632 de măști cu fereastră în dreptul gurii, 1100 de litri de soluție dezinfectantă și 4600 mănuși, de care vor beneficia 49 de copii din instituțiile de educație timpurie, 146 de educatori care prestează servicii copiilor cu cerințe educaționale speciale, inclusiv celor cu deficiențe de vorbire; 192 de elevi din instituțiile de învățământ primar și gimnazial, 1523 de cadre didactice din aceste instituții, 149 de specialiști: psihologi, logopezi, psihopedagogi din instituțiile de învățământ general și 230 de specialiști din cadrul Serviciilor de  Asistență Psihopedagogice.

Totodată, UNICEF a donat și 163 de pachete educaționale destinate copiilor cu dizabilități și cerințe educaționale speciale. Pachetele educaționale conțin cărți, caiete, rechizite, seturi de creație, jocuri etc. și vor fi distribuite pentru 163 de copiii cu vârstele cuprinse între 4 și 15 ani, în scopul prevenirii abandonului școlar.

Donația face parte din Programul de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Parteneriatul Global pentru Educație, implementat de UNICEF Moldova. Proiectul este parte a asistenței de 2,2 milioane de dolari, oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

foto: UNICEF 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!