ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European, în premieră, dă în judecată Comisia Europeană

22:11 | 04.03.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 4 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru "eşecul de a acţiona" în ceea ce priveşte reciprocitatea vizelor UE-SUA, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"SUA nu au ridicat obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii din Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România, declanșând mecanismul de reciprocitate din regulamentul 2018/1806. PE a cerut Comisiei să adopte o suspendare temporară a scutirilor pentru cetăţenii americani", a precizat șeful serviciului de presă al Parlamentului European, Jaume Duch.

O astfel de decizie n-a fost luată în termenul legal cerut, iar PE a decis să se adreseze Curții de Justiție a UE.

"Comisia nu şi-a definit poziţia în cadrul legal stabilit", a mai arătat Duch. În urma recomandării departamentului juridic al PE, instituţia dă Comisia Europeană în judecată la CJUE "pentru a se asigura că legislaţia UE este aplicată pe deplin".

foto: gds.ro

img21001691

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!