ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începând de astăzi intră în vigoare noi reguli de tranzitare a frontierei

10:05 | 05.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de astăzi, 5 martie, intră în vigoare noi măsuri de prevenire şi control al infecției COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Conform noii Hotărârii Comisiei Naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum şi vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. În cazul minorilor până la 14 ani, fișa epidemiologică şi declarația pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoțitorul. Excepție vor face doar copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; persoanele care dețin teste PCR COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării; conducătorii auto şi personalul de deservire a vehiculelor rutiere, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren; persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitar; elevii/studenții, care urmează să susțină examene, care merg la studii; persoanele care se deplasează în interes profesional; lucrătorii transfrontalieri și angajați ai agenților economici din ţările vecine, care fac dovada raporturilor contractuale cu agenţii economici respectivi; posesorii paşapoartelor diplomatice, de serviciu, oficiale şi speciale şi altele asimilate acestora, precum şi titularii documentelor de călătorie eliberate de Organizaţia Naţiunilor Unite, inclusiv membrii familiilor personalului misiunilor diplomatice; sportivii care se deplasează la competiții; persoanele în tranzit, itinerarul tranzitarii va fi stabilit de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera; persoanele care sunt citate de instanțele de judecată; persoanele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19.

Persoanele care se află în regim de autoizolare pot întrerupe acest regim, după a 10-a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

foto: Poliția de Frontieră

img21001700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!