ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O filială a unei bănci din Mărculești a fost prădată noaptea trecută

12:42 | 05.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. O filială a unei bănci din localitatea Mărculești, raionul Floreşti, a fost jefuită noaptea trecută. Hoții au sustras un safeu în care erau depozitați mii de euro, dolari și lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, noaptea trecută, la ora 03:05, poliția din Florești a fost sesizată de paznicul unei instituții de învățământ, care a comunicat că în adiacentul instituției a depistat o roabă și un safeu metalic. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că safeul a fost sustras din incinta filialei unei bănci.

Ulterior, în urma măsurilor de investigație întreprinse, s-a stabilit că pe parcursul nopții, persoane necunoscute, cu cagule pe față, au spart ușa de la intrare cu o rangă metalică, au pătruns în filiala băncii din orășelul Mărculești, de unde au sustras un safeu metalic în care se aflau aproximativ 5000 de euro, 2000 de dolari, 10 mii de ruble rusești, 100 de lire sterline, 110 lei românești și 225 mii de lei moldovenești.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari. Conform legii, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!