ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Zinaida Greceanîi a discutat cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

13:04 | 05.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu William Massolin, șef al Oficiului Consiliului Europei în țara noastră. La întrevedere au participat președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea și ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii au fost discutați pașii care urmează a fi întreprinși pentru adoptarea și punerea în aplicare a Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia. 

Speakerul a subliniat importanța promovării strategiei, pentru elaborarea căreia Republica Moldova, în colaborare cu Consiliul Europei, a depus eforturi serioase și îndelungate. 

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități Vasile Bolea, de asemenea, a accentuat importanța promovării acestui document strategic și a unui consens politic larg, în Parlament, în această chestiune. 

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a concretizat că proiectul Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 include toate recomandările Consiliului Europei și toate restanțele pe care le are Republica Moldova în raport cu partenerii de dezvoltare pe domeniul justiției, din ultimii 10 ani.  

William Massolin a menționat importanța unui consens politic foarte larg, exprimându-și încrederea că există aspecte grație cărora se poate ajunge la atingerea acestuia. 

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!