ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

15:28 | 05.03.2021 Categorie: Comunicate

31 martie curent este termenul limită de prezentare a rapoartelor anuale privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2020

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că 31 martie 2021 este termenul limită de prezentare a raportului anual privind gestiunea financiară a partidului politic pentru anul 2020.

Raportul va fi prezentat Comisiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 294/2007 privind partidele politice și a Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărârea CEC nr. 4401/2015.

Raportarea va fi realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar", cât și pe suport de hârtie, conform modelelor de documente stabilite și aprobate în acest sens, care, ulterior, vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica „Finanțarea", secțiunea "Finanțarea partidelor prin Control financiar", pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md.

Partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi Curţii de Conturi.

CEC atrage atenția că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice, faptă ce se consideră contravenție și este pasibilă de răspundere contravențională.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!