ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:29 | 05.03.2021 Categorie: Comunicate

Desfășurarea procesului educațional la distanță în instituțiile de învățământ profesional tehnic – pe agenda discuțiilor ministrului Lilia Pogolșa cu directorii instituțiilor de învățământ profesional tehnic

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a prezidat astăzi, 5 martie, o ședință de lucru online cu directorii instituțiilor de învățământ profesional tehnic. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: monitorizarea situației epidemiologice în rândul elevilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ profesional tehnic; desfășurarea stagiilor de practică; organizarea procesului educațional online în perioada 01-15 martie și provocările cu care se confruntă în această perioadă.

Ministrul Lilia Pogolșa a mulțumit managerilor instituțiilor de învățământ profesional tehnic pentru efortul depus în organizarea desfășurării procesului educațional la distanță. „Apreciem profesionalismul și implicarea fiecărui dintre dvs. în identificarea soluțiilor flexibile și inovatoare pentru depășirea provocărilor cu care se confruntă desfășurarea procesului educațional la distanță", a subliniat oficialul.

În context, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat monitorizarea constantă a stării de sănătate a elevilor și cadrelor didactice chiar dacă procesul educațional se desfășoară la distanță.

La rândul lor, manageri instituțiilor de învățământ profesional tehnic au vorbit despre numărul de elevi încadrați în cadrul procesului educațional la distanță, metodele și tehnologiile folosite.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!