ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

19:45 | 05.03.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a participat la evenimentul dedicat celei de-a 143-a aniversare a eliberării Bulgariei de sub stăpânirea otomană

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a participat astăzi, 5 martie, la evenimentul dedicat celei de-a 143-a aniversare a eliberării Bulgariei de sub stăpânirea otomană, organizat de Universitatea de Stat din Taraclia.

La întrunirea în format online au mai participat vicepreședintele Republicii Bulgare Iliyana Iotova, vicepreședintele Adunării Naționale a Bulgariei, Valery Simeonov, conducerea raionul Taraclia și a Universității de Stat din regiune, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale Bulgariei și Federației Ruse acreditate la Chișinău și reprezentanți ai mediului academic.

Ministrul Lilia Pogolșa a felicitat comunitatea bulgară cu ocazia acestui eveniment important pentru istoria bulgarilor de pretutindeni. „Suntem încrezători că relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Bulgaria vor continua să se dezvolte și astfel vom reuși împreună să consolidăm și să extindem cooperare în domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării", a subliniat oficialul.

Aniversarea a fost marcată și printr-un program cultural-artistic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!