ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei va continua să susțină proiectele de dezvoltare rurală în R. Moldova

19:47 | 05.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Dezvoltarea regională și proiectele implementate la nivel local, acesta a fost subiectul central al discuției pe care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut-o astăzi cu Ambasadoarea Germaniei în țara noastră, Angela Ganninger, și cu Directorul de țară în cadrul Oficiului GIZ Moldova, Siegmun Mueller, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Mi-am dorit să aflu mai multe despre programele desfășurate de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei în regiuni, pentru municipalități și comunitățile rurale. În special, am discutat despre proiectele de infrastructură și de creare a serviciilor publice, care îmbunătățesc viața oamenilor din satele și orașele noastre”, a spus Maia Sandu.

În cadrul discuției cu partenerii germani, șefa statului și-a reiterat interesul de a mobiliza în următorii ani cât mai multe fonduri care să meargă pentru proiecte la nivel local. „Finanțarea directă a proiectelor va consolida independența primarilor și le va da mai multă libertate în soluționarea nevoilor concrete ale comunităților. Pentru aceasta, însă - și pentru a ne bucura de încrederea donatorilor -, va trebui să construim un mecanism viabil, care să asigure gestionarea corectă a fondurilor”, a subliniat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!