ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:26 | 06.03.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a participat la deschiderea Conferinței pentru cadrele didactice „Tehnologia face diferența"

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Digitalizarea procesului educațional, transformarea și adaptarea la noua realitate, menținerea stării de bine a profesorilor și elevilor, acestea și alte subiecte au fost discutate pe 5 martie, în cadrul Conferinței pentru cadrele didactice „Tehnologia face diferența". Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului" și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chișinău, cu suportul Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK.

În debutul conferinței, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a subliniat că solicitările la care trebuie să răspundă sistemul educațional astăzi nu sunt deloc ușoare. „Este o provocare nu doar pentru Republica Moldova. Problemele cu care se confruntă sistemele educaționale din lume sunt aceleași: insuficiența tehnicii de calcul, conexiunea la internet, resurse digitale limitate, infrastructura școlară etc. În acest moment, evitarea rupturilor în învățare, a discontinuităților didactice și de comunicare reprezintă, cu certitudine, o prioritate. Acest lucru presupune o organizare deliberată a eforturilor didactice menite să păstreze o legătură consistentă, cu semnificații și rost cu elevii și copiii. Este o concentrare de eforturi care să păstreze motivarea de învățare a tuturor, antrenarea minților pe temele fundamentale ale unui domeniu, păstrarea comunicării și a comunității educaționale", a menționat oficialul.

În cadrul discuțiilor, experții naționali și internaționali în domeniul educației au abordat mai multe subiecte privind: învățarea activă în medii de studiu de tip hibrid; strategii de predare sincronă și asincronă în baza Bibliotecii digitale „Educație online"; cum facem față presiunilor din perioada pandemică etc.

De asemenea, au fost anunțați câștigătorii concursului „Profesorul – Ambasador digital".

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!