ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, vine de Ziua Independenței Ucrainei la Kiev

14:32 | 07.03.2021 Categorie: Externe

Kiev, 7 mar. /MOLDPRES/. Arhiepiscopul de Constantinopol, Noua Romă și Patriarhul ecumenic, Bartolomeu  I, va sărbători alături de poporul ucrainean împlinirea a 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Ucrainei, în  luna august, la Kiev, transmite MOLDPRES.

Vicepreședintele fracțiunii „Sluga poporului” din Rada de la Kiev, Evghenia Kravciuk, a menționat că, în timpul vizitei, delegației deputaților ucraineni la Patriarhia din Constantinopol, Bartolomeu I a declarat că pe 24 august, la Kiev, se va bucura alături de ucraineni de împlinirea celor 30 de ani de la declararea independenței  Ucrainei.

"Este de un simbolism profund faptul că de Ziua Independenței Ucrainei, alături de noi se va afla Patriarhul care a contribuit decisiv la dobândirea independenței Bisericii Ortodoxe ucrainene", a declarat deputatul Kravciuk.

La 15 decembrie 2018, Biserica Ortodoxă din Ucraina și-a declarat independența față de Patriarhia Moscovei. Pe 6 ianuarie 2019, arhiepiscopul de Constantinopol, Noua Romă și patriarhul ecumenic Bartolomeu I  a înmânat ucrainenilor tomosul prin care este recunoscută autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

foto: dw.com

img21001742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!