ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:30 | 08.03.2021 Categorie: Comunicate

Mesajul Ministrului Educației, Culturii și Cercetării cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Stimate Doamne și Domnișoare!                        

În numele echipei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Vă adresez cordiale felicitări cu prilejul Zilei Internaționale a Femeilor!

În perspectivă istorică, această zi poartă semnificații profunde subliniind rolul esențial al Femeii în edificarea societății contemporane. Astfel, încă în anul 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat Ziua  Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. În timp, această  zi s-a asociat ideii de luptă pentru drepturile femeilor și promovare a egalității de șanse.

Astăzi, asociem această zi mesajul profund de solidarizare socială, de conciliere și apel pentru pace și bunăstare în lume. În mod cert, Dumneavoastră, femeile, știți să rezistați în timpurile de restriște  -  sunteți „doamnele de fier" când, pentru fericirea celuilalt, duceți pe umerii  fragezi poveri mult prea grele, dar sunteți și ființele gingașe și sensibile care aduc primăvara prin energie și feminitate.

În situația pandemică fără precedent, Dumneavoastră demonstrați, prin muncă și profesionism, o atitudine civică exemplară. Doamnele, care reprezintă comunitatea educațională, științifică, culturală și sportivă din Republica Moldova, își asumă  misiunea cu demnitate și stoicism, cu noblețe și dragoste pentru concetățeni.

În calitatea Dumneavoastră  de mame, fiice, surori, nepoate, soții, prietene, reușiți să inspirați prin puterea exemplului personal, demonstrând o inefabilă forță morală.

Astăzi e prilejul, dragele noastre doamne, de a Vă exprima recunoștința pentru devotamentul cu care Vă onorați multiplele roluri, pentru capacitatea de dăruire și altruismul pe care-l emanați.

Aceasta pentru că sunteți cele care aduceți seninul și prospețimea zilelor, pentru că sunteți cele care, numai când priviți la elevii voștri, dați lumii mai multă frumusețe și speranță, pentru că permanent găsiți timp pentru orice problemă și orice nevoie a celor ce Vă înconjoară, pentru că, deși Vă mai plângeți câteodată, o luați de la capăt în fiecare zi, mai puternice și mai hotărâte, pentru că sufletele Dumneavoastră știu ce este dăruirea.

Vă doresc, stimate colege, multă sănătate, alese aspirații, bucurii și împliniri, o primăvară însorită care să înmugurească speranțe în suflete în fiecare zi!

Lilia POGOLȘA, ministrul Educației, Culturii și Cercetării

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!