ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonezii nu vor spectatori străini la JO de la Tokyo

10:06 | 08.03.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Majoritatea japonezilor se opun prezenţei publicului venit din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, conform unui sondaj dat publicităţii luni, în timp ce organizatorii urmează să anunţe o decizie pe această temă în cursul unii martie, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Sondajul, realizat de cotidianul Yomiuri, relevă că doar 18% dintre persoanele chestionate sunt de acord ca spectatorii străini să fie autorizaţi să intre în Japonia pentru JO, în timp ce 77% sunt împotrivă.

Jocurile de la Tokyo, care ar fi trebuit iniţial să se deruleze în 2020, au fost amânate din cauza crizei sanitare mondiale, fiind prevăzute acum între 23 iulie şi 8 august 2021.

Comitetul de organizare Tokyo-2020 a anunţat săptămâna trecută că are în vedere adoptarea unei decizii în legătură cu prezenţa spectatorilor străini până la sfârşitul acestei luni, probabil înaintea debutului ştafetei naţionale a flăcării olimpice, pe 25 martie.

Însă, conform presei locale, guvernul japonez, autorităţile din Tokyo şi comitetul de organizare iau în calcul interzicerea prezenţei spectatorilor veniţi din străinătate şi desfăşurarea evenimentului doar cu public local.

Sondajul comandat de ziarul Yomiuri evidenţiază, totodată, faptul că 45% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea prezenţei spectatorilor, în general, la Jocurile Olimpice, în timp de 48% se opun.

Preşedinta Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a declarat săptămâna trecută că organizatorii doresc să ia cea mai bună decizie posibilă în privinţa prezenţei spectatorilor în tribune, subliniind că nu se doreşte o derulare a Jocurilor cu porţile închise.

''Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei şi credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului'', a spus Hashimoto.

Sondajul dat publicităţii luni a fost realizat telefonic între 5 şi 7 martie, iar 1.066 din cele 1.977 de persoane contactate au răspuns întrebărilor.

foto simbol

img21001751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!