ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Casa Albă a numit femei la unele dintre cele mai înalte funcții militare

09:36 | 09.03.2021 Categorie: Externe

Washington, 9 mar. /MOLDPRES/. Casa Albă a anunţat luni numirea a două femei la conducerea unor comandamente militare, urmând ca acestea să devină a doua şi, respectiv, a treia femeie care vor deține funcții militare la acest nivel înalt în Statele Unite, informează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Jacqueline Van Ovost, general în cadrul forțelor aeriene, singura femeie cu rang de general cu patru stele, cel mai înalt din armata americană, a fost nominalizată la conducerea transportului logistic.

Generalul Laura Richardson a fost aleasă să conducă Comandamentul Sud (Southcom), care acoperă America Centrală şi America Latină, şi urmează să obțină a patra stea.

"Fiecare dintre aceste două femei a făcut carieră dând dovadă de competențe, integritate şi simț al datoriei de ne-egalat", le-a prezentat președintele Biden într-o scurtă alocuţiune la Casa Albă. "Astăzi este Ziua Internaţională a Femeii şi trebuie să vedem şi să recunoaștem realizările acestor două femei pioniere", a adăugat Biden.

Armata americană are 11 comandamente militare, toate conduse de generali cu patru stele, care în SUA au aproape rang de ministru.

foto: voanews.com

img21001762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!