ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ceremonia startului ștafetei olimpice pe teritoriul japonez se va desfășura fără spectatori

10:46 | 09.03.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile japoneze au anunțat că ceremonia startului ștafetei olimpice se va desfășura fără spectatori, transmite MOLDPRES.

Potrivit presei nipone, organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 din Japonia doresc să evite o creștere a numărului de infecții cu coronavirus, care ar putea apărea în urma unor aglomerări ce ar fi cea prilejuită de startul ștafetei olimpice, de la Fukusima, către Tokio, la data de 25 martie. 

Responsabilii niponi au anunțat, la sfârșitul lunii februarie, regulile stricte care vor trebui respectate de cei care doresc să vadă flacăra trecând, inclusiv interzicerea aplauzelor și purtarea obligatorie a unei măști.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate anul trecut din cauza pandemiei, sunt programate în perioada 23 iulie-8 august 2021, în ciuda persistenței crizei sanitare la nivel mondial.

Chestiunea referitoare la prezența sau nu a spectatorilor din străinătate la întrecerile olimpice urmează să fie decisă până la sfârșitul lunii martie, dar organizatorii înclină deja către interzicerea acestora.

 

img21001768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!