ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție

12:58 | 09.03.2021 Categorie: Comunicate

ARBI a aplicat şi săptămâna trecută sechestre pe bunuri infracţionale în valoare de 2,6 milioane de lei

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 2,6 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe o construcţie locativă, în valoare de 931 de mii de lei, pe o încăpere locativă, estimată la 770 de mii de lei, una nelocativă de 106 mii de lei şi un teren pentru construcţie la preţul de peste 822 de mii de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 2 630 302 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 4 delegaţii pe 4 cauze penale în privinţa a 5 subiecţi; a elaborat 5 note analitice care au vizat 26 de persoane şi a întocmit 2 avize consultative privind evaluarea a 6 bunuri imobile.

Amintim că, de la începutul anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 50 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!