ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA preconizează o întâlnire chino-americană la nivel înalt

09:26 | 10.03.2021 Categorie: Externe

Washington, 10 mar. /MOLDPRES/. Surse din administrația Biden au anunțat marţi că Statele Unite discută cu China despre o posibilă întâlnire la nivel înalt între cele două ţări la o dată apropiată, după ce Casa Albă a spus că nu a finalizat toate detaliile viitoarei întrevederi, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Nu este exclus că prima întâlnire să se producă fără participarea președinților, însă „la un nivel foarte înalt”, a declarat un oficial al administrației Biden.

Publicația South China Morning Post a citat marţi o sursă care a spus că cele două ţări sunt în discuții pentru o întâlnire în Alaska între secretarul de stat american Antony Blinken şi Yang Jiechi, diplomat şi unul din principalii arhitecți ai politicii externe chineze. Acesta ar fi primul contact bilateral de la preluarea funcției de președinte de către Joe Biden.

"Suntem în discuții despre un dialog la nivel înalt cu China. Chiar nu pot spune mai mult decât atât. Dar a-şi spune că va fi în scurt timp", a mai spus oficialul american.

Administrația Biden s-a angajat să revizuiască politica faţă de China în contextul în care relaţiile dintre cele două mari economii ale lumii au ajuns la cel mai scăzut nivel în perioada administrației Trump.

foto: cfr.org

img21001798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!