ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăul ar putea deveni, în anul 2024, Capitala Europeană a Tineretului

09:37 | 10.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Chișinăul a fost inclus în lista celor patru orașe candidate pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2024, transmite MOLDPRES.

Decizia va fi luată de Forumul European al Tineretului, care va aprecia progresele la capitolul angajării tinerilor, precum și pentru dezvoltarea politicii de tineret și participarea tinerilor la nivel local.   

La fel ca și în anii precedenți, titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2024 va încuraja punerea în aplicare a Cartei Consiliului Europei privind participarea locală și regională a tinerilor prin intermediul unor idei și proiecte inovatoare. 

Titlul „Capitala Europeană a Tineretului” este acordat de Forumul European al Tineretului unei municipalități europene pentru o perioadă de un an, timp în care îi este oferită șansa de a-și expune viața culturală, socială, politică și economică a tineretului.

Titlul încurajează municipalitățile să continue și să extindă implementarea proiectelor de participare a tinerilor și să încurajeze prezența activă în societate a acestei categorii de cetățeni.

foto: Primăria Chișinău 

img21001799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!