ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru izolatoare de detenție provizorie din țară au fost renovate și și-au reluat activitatea

11:30 | 10.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii trecute a fost redeschisă activitatea a patru izolatoare de detenție provizorie din cadrul Inspectoratelor de poliție Soroca, Comrat, Anenii Noi și Bălți. Acestea au fost renovate și modernizate în conformitate cu standardele internaționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, pentru renovarea edificiilor au fost investiți circa 15 milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Izolatoarele renovate dispun de sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate antiincendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate.

De asemenea, izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic. La fel, izolatoarele sunt dotate cu sisteme moderne de control care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

foto: politia.md

img21001806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!