ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Circa 0,2 din populația R. Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19

12:16 | 10.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 7367 de angajați din sistemul medical sau 0,2% din populația țării a fost imunizată împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, comunică MOLDPRES.

Până în prezent, în instituțiile medicale din țară au fost repartizate circa 18 mii de doze din loturile venite din România și din partea platformei COVAX. Datele despre fiecare persoană vaccinată sunt introduse într-un registru online, care generează și un certificat de vaccinare, dar și mesaje de reamintire pentru dozele rapel.

Conform sursei citate, până astăzi au fost înregistrate 271 de reacții adverse în rândul persoanelor imunizate. Majoritatea sunt reacții medii printre care febră, frisoane, slăbiciune și dureri la locul injectării.

Specialistul în imunizare al MSMPS, Ninel Revenco, a menționat că, pentru moment, procesul de imunizare nu poate fi accelerat din lipsa de doze de vaccin, însă la finele lunii curente sunt așteptate 21 mii de doze de AstraZeneca și câteva mii de doze Pfizer. Alte peste 70 mii de doze de vaccin vor ajunge în R. Moldova în aprilie, atunci se va putea trece la etapa a doua de imunizare.

Conducerea MSMPS anunță că situația la capitolul infectare cu COVID-19 este alarmantă și îndeamnă personalul medical să se imunizeze, iar populația să respecte măsurile de prevenție.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!