ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană va primi vaccinuri care combat toate tulpinile de coronavirus

14:28 | 10.03.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 10 mar. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat astăzi semnarea unui acord cu laboratorul BioNTech-Pfizer pentru furnizarea în această lună către ţările membre a 4 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 pentru a combate propagarea noilor variante de coronavirus, mutaţii ale SARS-CoV-2, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Lotul de vaccinuri va fi disponibil "înainte de sfârşitul lunii martie" pe lângă livrările deja planificate şi distribuite proporţional cu populaţia statelor membre, se specifică într-un comunicat de presă.

"Aceasta va ajuta statele membre în eforturile lor de a limita propagarea noilor variante" de coronavirus şi va contribui la "restabilirea liberei circulații a mărfurilor şi persoanelor", a afirmat Ursula von der Leyen.

Pfizer este unul dintre cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 aprobate până în prezent spre utilizare în cadrul blocului comunitar. Comisia se așteaptă ca până la sfârșitul lunii martie să fie administrate în total aproximativ 100 de milioane de doze din aceste trei vaccinuri.

Comisia Europeană  prevede o creştere semnificativă a livrărilor de vaccin în al doilea trimestru, cu 300 milioane de doze, adică 100 milioane de doze pe lună în medie, conform estimărilor Ursulei von der Leyen dezvăluite luni în presa germană.

Trei vaccinuri, Pfizer, Moderna și AstraZeneca, au fost deja aprobate de UE, iar cel produs de Johnson&Johnson ar trebui să primească undă verde în martie de la Bruxelles.

foto: euractiv.com

img21001814

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!