ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a discutat cu Ambasadorii țărilor-membre ale UE acreditați în țara noastră

17:37 | 10.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Situația politică și epidemică din țară, rezultatele vizitelor președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, peste hotare și evoluțiile din ultimele luni au fost principalele subiecte discutate în această după-amiază, în format de video-conferință, de către șefa statului cu Ambasadorii țărilor-membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră, transmite MOLDPRES citând Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Le-am mulțumit Ambasadorilor UE pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de către țările-membre UE și de Uniunea Europeană per ansamblu în combaterea pandemiei. Este un ajutor vital, care ne face mai rezistenți în fața crizei sanitare și a celei economice. În special, am mulțumit pentru faptul că datorită României și, prin platforma COVAX, întregii UE am reușit să pornim campania de vaccinare”, a spus președintele Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului și-a exprimat speranța că Uniunea Europeană va spori volumul asistenței oferite Republicii Moldova în cadrul următorului ciclu financiar de șapte ani, pentru a ne ajuta să modernizăm țara. „Ambasadorii europeni m-au asigurat că țările lor vor rămâne în continuare alături de Republica Moldova prin programe post-criză și de consolidare a instituțiilor, precum și prin proiecte care să facă mai bună viața oamenilor”, a menționat Maia Sandu.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!