ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:26 | 10.03.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a avut o întrevedere cu noul rector al Universității Tehnice din Moldova Viorel Bostan

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 10 martie, o întrevedere cu noul rector al Universității Universității Tehnice din Moldova (UTM) Viorel Bostan.

În cadrul discuțiilor, ministrul Lilia Pogolșa i-a urat lui Viorel Bostan succes în activitatea de rector al UTM menționând că experiența managerială și calitățile profesionale, pe care le deține, vor contribui la dezvoltarea și ascensiunea Univesității Tehnice din Moldova în rândul instituțiilor cu un potențial valoros în educație și cercetare atât pe plan național cât și internațional.

În context, Viorel Bostan a vorbit despre principalele acțiuni care urmează să le întreprindă în calitate de rector al UTM și anume: asigurarea calității și excelenței academice (educație și cercetare); dezvoltarea și motivarea resurselor umane; diversificarea ofertei educaționale, a metodelor de predare-învățare și a surselor de finanțare; management universitar responsabil și transparent; integrarea mai profundă cu industria/mediul de afaceri, digitalizarea sistemului educațional al instituției; promovarea permanentă a procesului educațional centrat pe student, pe rezultatele învățării și pe calitate, pentru a asigura competitivitatea Universității pe plan național și pe plan regional; aplicarea unei abordări proactive în ceea ce privește motivarea și susținerea cadrelor didactice în cercetarea științifică, în activități de inovare-dezvoltare și transfer tehnologic; elaborarea și implementarea unui sistem de evaluare și promovare a activităților de cercetare și inovare corelat cu tendințele actuale, inclusiv prin măsurarea vizibilității și impactului rezultatelor științifice ș.a.

La final, ministrul Lilia Pogolșa a reiterat importanța gestionării eficiente a activității instituției de învățământ superior în perioada pandemiei virusului COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!