ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Personalul medical din cadrul Poliției de Frontieră este vaccinat împotriva COVID-19

18:33 | 10.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Astăzi s-a dat startul vaccinării împotriva COVID-19 în cadrul Poliției de Frontieră. Primii beneficiari ai vaccinului AstraZeneca sunt 10 polițiști de frontieră, medici și asistente medicale, ai Centrului Medical, comunică MOLDPRES

Potrivit Poliției de Frontieră, cei mai expuși riscului de îmbolnăvire cu noul virus sunt cadrele medicale care au fost implicate în gestionarea situației epidemiologice încă de la începutul pandemiei.

„Ne dorim cu toții să locuim într-o societate sănătoasă, fără teama de a mai călători sau de a ne întâlni cu oamenii. Odată cu imunizarea se formează anticorpi și în contactul cu alte persoane infectate cu COVID-19, fie persoana vaccinată n-o să poarte deloc această infecție sau dacă totuși se va infecta va suporta boala în formă ușoară. Ca rezultat, nu vor mai fi internările masive în spitale și nici înregistrarea cazurilor grave sau foarte grave", a menționat medicul-șef al Poliției de Frontieră, Marius Balea.

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în R. Moldova la 2 martie curent.

foto: Poliția de Frontieră

img21001826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!