ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poeta Ludmila Sobietsky a editat o carte de versuri

08:30 | 11.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. O carte de versuri intitulată ”Flori de aer”, semnată de poeta Ludmila Sobietsky, a apărut recent la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ludmila Sobietsky a menționat că aceasta este cea de-a noua carte a sa. ”Volumul a apărut cu subtitlul ”poezii întârziate” și cuprinde versuri din culegerile precedente, precum și un ciclu de versuri noi –”Flori de aer”. Tot aici am inclus și un ciclu de poezii pentru copii. Cartea are de 200 de pagini și a văzut lumina tiparului într-un tiraj de 500 de exemplare, în cadrul programului pentru editarea cărții naționale, finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării”, a precizat autoarea.

În prezent, scriitoarea Ludmila Sobietsky lucrează la o nouă carte de versuri. De asemenea, ea a tradus din poezia rusă și cea universală: Iosif Brodski, Serghei Esenin, Liuba Feldșer ș.a. ”Lucrez și la o poveste de proporții, cu personaje interesante, unde este multă mitologie și mistică”, a mai spus Ludmila Sobietsky.

Ludmila Sobietsky s-a născut la 24 ianuarie 1954 în localitatea Beriozovo, raionul Zverinogolovsk, regiunea Kurgan, Federația Rusă, unde părinții ei au fost deportați. În 1977, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. A fost consultant literar la Uniunea Compozitorilor din Moldova, secretar literar la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” și redactor la revista pentru copii și adolescenți ”Florile dalbe”. A scris texte pentru cântece, colaborând cu mai mulți compozitori: Constantin Rusnac, Gheorghe Mustea, Gheorghe Neaga, Dmitri Kițenko, Alexandru Sochireanschi, Mircea Oțel, Vladimir Livinski, Boris Dubosarski ș.a.

A debutat editorial în 1974 cu placheta de versuri ”Naiul ploii”, urmată de cărțile: ”Paznic la comori” (1983), ”În toamna uitării de sine” (1988), ”Spațiu fără timp” (1993), ”Ce frumoasă-i lumea”( proze pentru copii, 2012), ”Adagio pentru lup” (2019) ș.a. A fost distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova (1994), Medalia ”Mihai Eminescu” (2012), cu Diploma Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a 15-a și cu alte premii.

img21001829

img21001829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!