ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii fac percheziții în dosarul de investigare a „fraudei bancare”

13:52 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins astăzi la domiciliul și în biroul de serviciu al fostului administrator special al Băncii de Economii, care deține și funcția de șef de departament al Băncii Naționale a Moldovei. Funcționarul a fost reținut în baza bănuielii de comitere a abuzului de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare: B.C. „Banca de Economii” S.A., B.C. „Unibank” S.A., B.C. „Banca Socială” S.A.

Conform legislației, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepsește cu închisoare de la trei la opt ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Tot azi, Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat că a fost și rămâne deschisă să contribuie la investigarea fraudei bancare din 2014 și, în acest sens, și-a reconfirmat voința pentru finalizarea rezultativă a anchetei.

„Banca centrală a cooperat și colaborează pe deplin cu organele de urmărire penală, oferind toate materialele existente, explicații, specialiști etc. la solicitarea acestora, precum și din proprie inițiativă. Banca Națională mizează pe o anchetă obiectivă și eficientă, în beneficiul cetățenilor", se spune într-un comunicat al BNM.

foto: realitatea.md

img21001847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!