ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri a decis asupra ajutorului acordat de către România pentru agricultorii afectați de secetă

14:15 | 11.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul demisionar de miniștri a aprobat în ședința de astăzi decizia cu privire la ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat sprijinului agricultorilor afectați de secetă, transmite MOLDPRES.

„Se ia act de Hotărârea Guvernului României privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat și acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, prin care se acordă Republicii Moldova un ajutor umanitar sub formă de produs energetic – motorină, în cantitate de 6 000 de tone, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă, în valoare de 18 300 mii de lei românești”, se arată în hotărârea Executivului.

Totodată, Guvernul a decis că Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne se desemnează drept autoritate responsabilă de recepționarea, depozitarea, păstrarea, evidența și distribuirea produsului energetic – motorină, acordat în calitate de ajutor umanitar.  

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va stabili cantitatea eligibilă de motorină pentru fiecare producător agricol solicitant de ajutor umanitar, în baza cererilor acestora depuse la AIPA, și va prezenta lista agricultorilor (solicitanților eligibili), repartizați pe raioane, către Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare. Distribuirea ajutorului umanitar se va efectua în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare.

Ministerul Finanțelor în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, vor asigura îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontieră a ajutorului umanitar, precum și a personalului de transportare și însoțire a mărfii.

Decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto: agrobiznes.md

 

img21001850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!