ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale două legi

15:41 | 11.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituționale legile adoptate în data de 16 decembrie 2020 cu privire la activitatea farmaceutică, transmite MOLDPRES.

După cinci ore de examinare, judecătorii constituționali s-au expus cu privire la constituționalitatea legilor referitoare la activitatea farmaceutică adoptate în data de 16 decembrie 2020. Astfel, Înalta Curte a decis că legile sunt neconstituționale.

Legile menționate reglementau: funcționarea farmaciilor cu circuit deschis amplasate în unități mobile; livrarea la domiciliu a medicamentelor persoanelor cu dizabilitate severă; instituirea unui catalog de prețuri la medicamente compensate; modificarea metodologiei de calculare a prețului; implementarea sistemului național de prescriere electronică a medicamentelor; instituirea obligației de serviciu impusă farmaciilor.

Cele două legi au fost votate de 54 de deputați din PSRM și Platforma „Pentru Moldova”. Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, urmați la scurt timp de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Democrat, au contestat această lege la Curtea Constituțională.

foto simbol

img21001857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!