ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De mâine începe imunizarea împotriva COVID-19 a lucrătorilor medicali din asistența medicală primară

15:37 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Începând cu 12 martie curent, 18 mii doze de vaccin împotriva COVID-19, inclusiv seringi și cutii de siguranță, vor fi repartizate instituțiilor din asistența medicală primară și centrelor de sănătate raionale, în scopul imunizării lucrătorilor medicali. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, comunică MOLDPRES.

Secretarul de Stat, Tatiana Zatîc, a menționat că imunizarea tuturor lucrătorilor medicali este prioritară, pentru a putea acorda asistență medicală în continuare populației. „Este necesară asigurarea unui management riguros privind utilizarea rapidă și eficientă a dozelor de vaccin recepționate, conform programării aprobate, la nivel de instituție”, a menționat Zatîc.

Tot astăzi, a avut loc și instruirea suplimentară a reprezentanților instituțiilor medicale și centrelor de sănătate din UTA Găgăuzia, privind organizarea eficientă a procesului de vaccinare.

foto: MSMPS

img21001859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!