ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

17:01 | 11.03.2021 Categorie: Comunicate

Convorbirea de rămas bun cu ambasadorul saudit Abdulaziz bin Mohammed Al Aifan

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Dumitru Socolan a discutat telefonic cu Abdulaziz bin Mohammed Al Aifan, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova cu reședința la București, prilejuită încheierii misiunii diplomatice în Moldova.

Dumitru Socolan a trecut în revistă stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a relațiilor moldo-saudite pe dimensiunea bilaterală și multilaterală, evidențiind importanța consolidării dialogului politico-diplomatic și identificării oportunităților de amplificare a cooperării comercial-economice. În context, interlocutorii au exprimat interesul reciproc în extinderea cadrului juridic bilateral.

Diplomații au abordat situația epidemiologică din Republica Moldova și Arabia Saudită, precum și experiența implementării programelor naționale de imunizare.

La final, secretarul de stat Dumitru Socolan a mulțumit ambasadorului Abdulaziz bin Mohammed Al Aifan pentru eforturile depuse întru aprofundarea relațiilor moldo-saudite în perioada mandatului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!