ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău au loc acțiuni de salubrizare și amenajare a teritoriului

17:19 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Pe teritoriul municipiului Chișinău au loc acțiuni de salubrizare și amenajare a teritoriului în conformitate cu planul de acțiuni al campaniei „Curățenia generală de primăvară", transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești din cadrul primăriei sunt implicate în lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriului. Astfel, Î.M. „Regia Exdrupo" desfășoară activități de salubrizare a infrastructurii urbane, pe străzile principale și cele secundare, inclusiv a drumurilor, curățarea și ridicarea la cotă a gurilor de captare a apelor pluviale și instalarea grilajelor, deservirea indicatoarelor rutiere etc.

În același timp, muncitorii de la Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" colectează și evacuează deșeurile din parcuri și scuaruri, lichidează gunoiștile stihinice; curăță arborii și îi taie pe cei avariați, uscați sau cei prăbușiți. Tot aici, are loc tăierea subarboretului din parcuri și pădurile-parc.

De asemenea, angajații Direcției generale locativ-comunale și amenajare sunt implicați în salubrizarea mecanizată a străzilor cu utilaje HACO, iar peste 400 de muncitori de la întreprinderile de gestionare a fondului locativ sunt implicați zilnic pentru lucrări în intercaritere și în curțile de blocuri.

Campania municipală „Curățenia generală de primăvară" se desfășoară în perioada 1 martie-30 aprilie 2021.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21001863

img21001863

img21001863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!