ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadele R. Moldova la Tokio și Haga vor recepționa cereri pentru perfectarea pașapoartelor

18:29 | 11.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a soluționat problema documentării conaționalilor din diasporă. Astfel, secțiile consulare de la Ambasadele Republicii Moldova la Tokio și Haga au recepționat stațiile de prelevare a datelor biometrice și vor accepta cererile pentru perfectarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Cetățenii stabiliți în Japonia și statele din regiunea Asia-Pacific sunt invitați să se programeze la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon +81 80 35225 1622. Mai multe informații pot fi consultate pe site-ul web al misiunii: www.japonia.mfa.gov.md.

În curând, și conaționalii din Regatul Țărilor de Jos vor putea perfecta pașaportul la sediul misiunii din orașul Haga. Pentru informații suplimentare, consultați site-ul web al ambasadei: www.olanda.mfa.gov.md.

În anul 2020, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale țării au prestat 102103 servicii consulare. Cele mai multe servicii consulare au fost prestate la Padova (18221), Moscova (14231), Milano (13517), Roma (6396), Paris (5256), Frankfurt (4703), Lisabona (3908), Iași (3228), Istanbul (2894) și Berlin (2696).

Acordarea calitativă a serviciilor consulare diasporei reprezintă o preocupare constantă a MAEIE. În context, ministerul reamintește că în intenția de a asigura accesul cetățenilor pentru modalități de plată alternativă pentru serviciile consulare prestate, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a indicat misiunilor diplomatice și oficiile consulare încasarea plăților pentru serviciile consulare doar prin virament bancar sau alte instrumente și servicii de plată fără numerar. Cu titlu de excepție, misiunile au dreptul să efectueze încasarea în numerar a plăților pentru serviciile consulare prestate doar în cazurile când instituția bancară este închisă.

foto: MAEIE

img21001865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!