ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

18 deținuți au fost transferați în alte penitenciare după descinderile de la închisoarea din Soroca

19:10 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Drept rezultat al perchezițiilor de astăzi în sectoarele Penitenciarului nr. 6 – Soroca, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” al ANP, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat și ridicat obiecte interzise, iar 18 deținuți au fost transferați în alte instituții de detenție, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, perchezițiile de azi sunt continuarea acțiunilor de urmărire penală în dosarul privind documentarea membrilor organizației criminale cu activitate în interiorul și în afara instituțiilor penitenciare.

Astăzi, oamenii legii au depistat și ridicat un număr de aproximativ 60 de obiecte interzise. De asemenea, au fost ridicate peste 50 de cartele de reîncărcare pentru convorbiri telefonice, 10 încărcătoare pentru telefon, precum și un telefon camuflat într-o nișă din peretele unei celule de detenție.

Totodată, oamenii legii au ridicat seringi ce conțin substanțe lichide necunoscute, precum și câteva pachețele cu substanțe solide (praf), ce urmează a fi expertizate pentru stabilirea faptului dacă constituie substanțe narcotice. În cadrul perchezițiilor au mai fost ridicate fise pentru jocuri de noroc și seturi de cărți pentru poker; 40 de pastile de etiologie necunoscută, ce nu fuseseră prescrise de medici, care de asemenea vor fi supuse expertizării; precum și 33 de cuțite confecționate artizanal.

PCCOCS anunță că investigațiile exercitate de procurori în privința membrilor documentați ai organizației criminale vizate vor continua.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!