ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

09:52 | 12.03.2021 Categorie: Comunicate

SFS în dialog cu reprezentanții Asociației Băncilor din Moldova

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Conducerea Serviciului Fiscal de Stat a avut joi, 11 martie 2021, o ședință de lucru cu reprezentanții Asociației Băncilor din Moldova privind modificările operate la politica fiscală pentru anul curent, aferente impozitării dobânzilor bancare și dobânzile calculate pe Valorile mobiliare de stat.

În debutul ședinței, Directorul SFS, Dl Serghei Pușcuța a reiterat deschiderea autorității fiscale naționale în identificarea cât mai rapid posibil a tuturor întrebărilor și neclarităților în acest sens, pentru a oferi răspunsurile și explicațiile corespunzătoare care să fie aplicate unitar, atât de contribuabili, cât și de administratorii veniturilor de stat.

Discuțiile au vizat mai multe aspecte precum:

· reținerea impozitului pe venitul aferent dobânzilor la depozitele persoanelor fizice;

· prezentarea informațiilor anuale persoanelor fizice nerezidente cărora li s-au efectuat rețineri la sursa de plată din veniturile achitate conform art. 91 alin (1) din Codul Fiscal;

· reținerea impozitului pe venitul aferent dobânzilor din valori mobiliare de stat (VMS) achitate persoanelor fizice rezidente;

· reținerea impozitului pe venitul aferent dobânzilor din valori mobiliare de stat (VMS) achitate persoanelor fizice nerezidente.

La rândul său, președintele Asociației Băncilor din Moldova, Dl Nicolae Dorin a mulțumit Serviciului Fiscal de Stat pentru deschiderea manifestată și răspunsurile exhaustive la toate întrebările înaintate pe marginea subiectelor discutate.

La final, părțile au convenit să discute la următoarea ședință despre transportarea datelor dintre bănci și executorii judecătorești prin Sistemul Informaționat Auomatizat „Crearea şi circulația documentelor electronice".

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!