ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Dabija

10:27 | 12.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova a început astăzi cu un minut de reculegere ținut de deputați în memoria lui Nicolae Dabija, care în dimineața zilei -a stins din viață, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a menționat că pe tot parcursul vieții, Nicolae Dabija s-a dedicat literaturii și valorilor naționale. „Suntem profund îndurerați de această pierdere mare”, a opinat Greceanîi.

Nicolae Dabija a fost scriitor, publicist, istoric literar, om politic, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova. În perioada 1989-1991 a fost deputat în Sovietul Suprem al URSS, iar în anii 1990-1994 și 1998-2001 – deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

img21001877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!