ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ONU denunță naționalismul în materie de acumulare de vaccinuri

10:52 | 12.03.2021 Categorie: Externe

New York, 12 mar. /MOLDPRES/. Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a denunţat "naţionalismul în materie de vaccin şi acumularea de vaccinuri" de către ţările cele mai bogate, într-un comunicat dat publicității joi, exact la un an după declararea pandemiei de coronavirus, relatează  MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Pandemia capătă proporții extrem de periculoase, iar lumea s-a confruntat în ultimul an cu un "tsunami de suferinţe”. În unele țări, implementarea vaccinurilor aduce un pic de lumină la capătul tunelului, însă Guterres s-a declarat profund îngrijorat în legătură cu discrepanțele existente privind accesul la serurile împotriva COVID-19.

"Vedem numeroase exemple de naţionalism în materie de vaccin şi stocarea de vaccinuri de către ţările bogate, precum şi continuarea acordurilor bilaterale cu producătorii care subminează accesul tuturor" la seruri, a declarat secretarul general al ONU.

"Campania mondială de vaccinare reprezintă cel mai mare test moral al timpurilor noastre", a reiterat el, adăugând că multe ţări cu venituri mici nu au primit încă nicio doză de vaccin, în timp ce unele ţări mai bogate sunt pe drumul bun al imunizării întregii lor populații.

Pandemia globală de coronavirus a fost declarată de Organizația Mondială a Sănătății la 11 martie 2020. Tedros Adhanom Ghebreyesus, șef al OMS, s-a declarat şi el preocupat de inegalitatea în distribuirea vaccinurilor şi a avertizat în repetate rânduri că, dacă virusul se propagă rapid în unele părți ale lumii, mutațiile şi variantele sale pot reprezenta o amenințare peste tot.

foto: minurso.unmissions.org

img21001878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!