ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Noi acorduri de parteneriat în dezvoltarea regională au fost semnate în nordul țării

12:54 | 12.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord şi Filialele Bălți, Edineţ şi Soroca ale Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova au semnat ieri acorduri de parteneriat, transmite MOLDPRES.

ADR Nord și filialele Bălți, Edineț ale CCI au semnat documente similare în anul 2013, iar în 2015 a fost încheiat un acord similar și cu filiala Soroca a instituției camerale. Noile acorduri între cele patru părți au fost încheiate în vederea intensificării colaborării anterioare pe dimensiunea dezvoltării de programe și activități comune, specifice domeniului dezvoltării regionale.

„Ne dorim ca relațiile dintre instituțiile noastre să fie mai puțin oficiale și mai mult de cooperare, să obținem noi rezultate, care să impulsioneze mediul antreprenorial din regiunea noastră. Este foarte bine când instituțiile se completează reciproc și urmăresc obiective comune. Uneori contează mai mult dorința și intenția de colaborare decât posibilitatea de colaborare”, a declarat Maria Prisacari, directorul ADR Nord. 

Colaborarea de până acum dintre ADR Nord și cele trei filiale regionale ale CCI a fost marcată de organizarea mai multor forumuri de afaceri, mese rotunde și expo-târguri. De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie s-a numărat printre partenerii ADR Nord în organizarea mai multor ediții ale Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Totodată, CCI a facilitat conexiunile ADR Nord cu reprezentanți ai mediului antreprenorial regional, precum și cu parteneri internaționali.

Activitățile pe care părțile și le propun în cadrul noilor acorduri de parteneriat presupun derularea unor activități pentru îmbunătățirea și eficientizarea participării părților la dezvoltarea socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord, promovării și susținerii mediului de afaceri din regiune; organizarea în comun a unor evenimente și activități cu caracter consultativ-informativ la nivel regional, pentru promovarea potențialului economic, atragerea investițiilor și susținerea antreprenoriatului din nordul țării; implicarea în activități comune de susținere și promovare a mediului de afaceri din regiune; promovarea potențialului socio-economic regional.

Noile acorduri de parteneriat au fost încheiate pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii lui pentru încă cinci ani.

foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!