ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Aproape 2500 de persoane au beneficiat anul trecut de operații gratuite de protezare

13:36 | 12.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Aproape 2500 de operații de protezare a șoldului, genunchiului şi umărului au fost efectuate, în anul 2020, în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari, finanțat din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNAM, cele mai multe operații de protezare au fost efectuate la șold – 1521, după care urmează cele de genunchi – 966, și opt protezări de umăr.

Pentru cazurile tratate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală au fost alocate peste 107 milioane de lei. Suplimentar, au fost alocate aproape 2 milioane 780 de mii de lei pentru consumabile costisitoare.

Operațiile de protezare a articulațiilor mari au fost realizate în 20 de instituții medicale contractate de CNAM, şi anume 14 publice şi șase private. Costul mediu al unui caz tratat, acoperit de asigurarea medicală obligatorie, a constituit în jur de 44 de mii de lei.

foto: reginamaria.ro

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!