ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au aprobat un armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie

17:01 | 12.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi o Declarație cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie în Republica Moldova. Hotărârea  a fost înaintată de președintele grupului parlamentar ”PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, comunică MOLDPRES.

În Declarație se arată că pandemia de COVID-19, declanșată în 2020, a afectat grav întreaga umanitate. ”Conștientizând gravitatea situației, Parlamentul Republicii Moldova se angajează să acționeze, dincolo de poziții politice și promisiuni electorale, pentru a păstra societatea unită, solidară și pregătită să acționeze consolidat și în consens pentru a depăși problemele cu care ne confruntăm”, se subliniază în Declarație.

Potrivit documentului, deputații se angajează să acționeze împreună, dincolo de pozițiile politice, ideologie sau simpatii reciproce, pentru a identifica și promova soluții pe mai multe domenii strategice. Astfel, sunt accentuate următoarele priorități: imunizarea a 70% din populația țării în următoarele 12 luni; deblocarea asistenței externe; măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă; măsuri pentru susținerea grupurilor defavorizate și a pensionarilor; creșterea capacităților sistemul medical și de educație; reluarea reformelor pe domeniile vitale cum este justiția, economia, administrația publică.

”Constatând necesitatea unui consens național pe durata crizei pandemice, declarăm armistițiu tuturor disputelor politice și ne angajăm să îndreptăm toate eforturile și capacitățile noastre pentru diminuarea efectelor pandemiei”, se arată în Declarație.

img21001898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!