ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a transmis Guvernului un plan de acțiuni pentru depășirea crizei economice

18:00 | 12.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză. E vorba de o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici și agricultorilor să acceseze mai ușor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Conform acestui plan, fondul de garantare va crește până la peste 1,5 mlrd de lei. O parte importantă din plan ține de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate și simplificarea procedurilor de accesare a banilor. Contez pe solidaritatea tuturor, inclusiv a băncilor, în implementarea acestor măsuri”, a spus Maia Sandu.

Potrivit șefului statului, Guvernul are toate pârghiile și fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică. „Implementarea lui va permite oamenilor de afaceri să se crediteze mai ușor, să pornească lucrările de primăvară, să păstreze locurile de muncă”, a mai spus președintele Maia Sandu.

Planul de acțiuni poate fi accesat la: http://bit.ly/plan-de-actiuni-IMM

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!