ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din Cahul au introdus mai multe restricții în legătură cu Codul Roșu de alertă

18:15 | 12.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Comisia raională extraordinară de sănătate publică (CRESP) Cahul menține în localitate Cod Roșu de alertă până la 26 martie şi a decis în ședința de astăzi asupra mai multor măsuri restrictive şi interdicții, transmite MOLDPRES.

Potrivit CRESP Cahul, în perioada 12-26 martie, se interzice: aflarea în locuri publice deschise în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepţia membrilor de familie; organizarea adunărilor în masă, inclusiv activităților politice, culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment; aflarea în spaţii publice, fără necesitate, între orele 22.00 – 7.00; vizitele neesenţiale în unităţile de interes public (bănci, poştă etc.) ş.a.

De asemenea, se sistează activitatea transportului public în raza municipiului Cahul, în zilele de sâmbătă şi duminică, pe perioada 12 -26 martie.

Totodată, autorităţile locale au instituit o Patrulă comună formată din reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Cahul, Inspectoratului Naţional de Patrulare, Inspectoratului General de Carabinieri care vor monitoriza zilnic străzile municipiului şi localităţile raionului pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19.

Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova a fost prelungită până în data de 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia, conform hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP).

În acelaşi timp, CNESP a dispus că Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura implementarea, la nivelul teritoriului administrativ gestionat în care este stabilit nivelul de alertă Cod Roşu, a mai multor măsuri restrictive, necesare pentru prevenirea infecției COVID-19.

foto: dincahul.md

img21001900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!