ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNESP recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor în familii

18:44 | 12.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă - având în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus. Ieri, 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record, de 1896 de cazuri de îmbolnăviri, iar astăzi  - 1785 de noi infectări, transmite MOLDPRES citând Direcţia comunicare și protocol al Executivului.

Aflându-ne în ajunul zilelor de odihnă, recomandăm cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional.

Acestea din urmă sunt raportate cel mai des ca fiind originea infectării, potrivit unui studiu epidemiologic efectuat recent de Institutul Pasteur, în parteneriat cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Franța, care arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial, aproximativ 63%.  După care, călătoriile peste hotare sunt considerate cu un risc sporit de contaminare (53%).

În același timp, reiterăm importanța respectării de către cetățeni a măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor.

Dragi cetățeni, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur. Doar împreună, cu grijă unii față de alții, vom putea depăși pandemia și consecințele acesteia.

img21001903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!