ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

07:52 | 13.03.2021 Categorie: Comunicate

Asigurarea unui proces incluziv și participativ – prioritate în elaborarea Planului de acțiuni privind consolidarea relațiilor interetnice în Republica Moldova

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Asigurarea unui proces incluziv și participativ în elaborarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024 privind implementarea Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017 - 2027 și a Programului pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2021 – 2025, stabilirea agendei comune de colaborare, dar și alte subiecte au fost discutate de secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ivan Gheorghiu în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Agenției Relații Interetnice Elena Beleacova.

Părțile au convenit asupra intensificării colaborării în vederea elaborării acestor două documente importante.

„Avem o agendă comună ce ține de promovarea politicii statului în vederea consolidării relaţiilor interetnice în Republica Moldova și respectării drepturilor minorităților etnice. De aceea, este necesar să ne conjugăm eforturile spre realizarea obiectivelor propuse", a subliniat secretarul de stat Ivan Gheorghiu.

La rândul ei, directorul general al Agenției Relații Interetnice Elena Beleacova a menționat importanța participării reprezentanților minorităților etnice și a partenerilor de dezvoltare în elaborarea documentelor de politici, apreciind contribuția importantă a Înaltului Comisar al OSCE pentru Minoritățile Naționale în vederea dezvoltării armonioase a relațiilor interetnice în Republicii Moldova.

Menționăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Relații Interetnice va organiza consultări publice cu reprezentanții minorităților naționale și partenerii de dezvoltare privind elaborarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024 privind implementarea Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017 - 2027 și a Programului pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2021 – 2025.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!