ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Cantemir va avea un ghid turistic

11:13 | 15.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Raionul Cantemir va avea, până la finele anului curent, un ghid turistic. Aceasta va fi posibil în cadrul proiectului "Escapeland - Dezvoltarea și promovarea în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre”, susținut de autorităţile locale, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei ședințe, desfășurată recent la Consiliul raional Cantemir, a fost prezentat planul de acțiuni pentru elaborarea ghidului și pașii ce urmează a fi întreprinși pentru realizarea suplimentului informativ despre locurile turistice din raion, acesta urmând a fi completat, extins și dezvoltat. “Începând cu luna aprilie, echipa proiectului se va deplasa în teren, va colecta informații din localităţile rurale și va edita un material informativ despre obiectivele și potențialul turistic al raionului. Perioada de activitate asupra elaborării Ghidului turistic va dura până în decembrie 2021”, a explicat Victoria Isac, coordonatorul proiectului.

Potrivit sursei citate, raionul Cantemir este un raion frumos și cu un potențial încă neexploatat din punct de vedere turistic. “Localități rurale din sudul țării și legende încă necunoscute din lunca râului Prut pot deveni o atracție pentru turiști, doar că este necesar să fie prezentate și promovate printr-un Ghid turistic și o hartă”, a estimat Victoria Isac.

Proiectul "Escapeland - Dezvoltarea și promovarea în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre” a fost lansat în august 2020. Partenerii proiectului sunt patru țări: România (oraşele Galați și Constanța), Ucraina (Vilkovo), Georgia (Kutaisi) și Moldova (Cantemir). Scopul proiectului constă în dezvoltarea cooperării transfrontaliere și promovarea parteneriatelor între țările situate în apropierea bazinului Mării Negre, cu intenția de a răspunde nevoilor de dezvoltare și promovare a turismului transfrontalier și antreprenorialului cultural.

foto: cantemir.md 

img21001941

img21001941

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!