ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 17 mii de cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:38 | 16.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. În perioada 8-14 martie curent, la Departamentul Dispecerizare a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 17 mii de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6315 pacienți, dintre care 712 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, în topul solicitărilor deservite continuă să predomine cele cauzate de urgențele respiratorii – 6097 de solicitări, urmate de urgențele cardiovasculare – 2864 de solicitări, inclusiv 44 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1832 de solicitări, inclusiv 219 accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă au fost înregistrate 34 de accidente rutiere, în urma cărora 41 de persoane au fost traumatizate și au primit asistență medicală de urgență. Ulterior, 33 de pacienți au fost transportați în cadrul Unităților de Primire Urgente ale instituțiilor medicale spitalicești.

Tot săptămâna trecută, la Serviciul de Urgență au parvenit 41 de apeluri pe motivul urgențelor toxice. Echipele de pe ambulanță au acordat primul ajutor la opt persoane care s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon, la nouă persoane care au suferit intoxicații cu alcool și la 14 persoane care s-au intoxicat cu medicamente.

foto: ambulanta.md

img21001983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!